Motul.

Motul este un partener tehnic al mai multor echipe de top atat din competitiile moto cat si auto. Motul isi creaza lubrifiantii in stransa legatura cu aceste echipe pentru a facilita o mai buna protectie a motoarelor folosite pentru competitie si implicit o mai buna functionare a acestora.

Echipe Moto: Rizla Suzuki MotoGP Team, Yamaha Tech 3 MotoGP Team, Suzuki Factory Team (road si off-road) si multe altele.

Echipe de Turisme de Competitie: Japan GT Nismo, Honda Mugen Team si multe altele


MOTUL (sau Swan Finch Company, asa cum s-a numit la inceput) si-a stabilit sediul la New York acum peste 150 ani, mai exact vorbind in 1853. Compania a crescut in dimensiuni si a inceput exportul catre Europa. In 1932, familia Zaugg, un distribuitor din Franta, a cumparat Swan Finch Company, pastrand numele de brand MOTUL. Intreaga companie s-a mutat in Franta, iar MOTUL a fost relansat ca fiind un brand francez.

Punand accentul pe imbunatatirea fiabilitatii si a performantelor lubrifiantilor, MOTUL a adus schimbari majore in industria fabricantilor de lubrifianti, obtinand mai multe rezultate in premiera la nivel mondial, modeland astfel istoria lubrifiantilor de motor.

1953 – Lansarea primului Ulei de Motor Multigrad din Lume

1966 – Lansarea primului Ulei de Motor Semi-Sintetic din Lume

1971 – Lansarea primului Ulei de Motor 100% Sintetic din Lume

Astazi, MOTUL isi continua traditia de producator de lubrifianti de calitate superioara, transformandu-si inovatiile tehnologice in produse propriu zise pentru industria automotiva. De la Lubrifianti pentru motoare turbo, la lichide de frana si uleiuri de transmisie, MOTUL a fost si continua sa fie brandul favorit in acest domeniu.


Fiind o companie interesata de protejarea mediului inconjurator, MOTUL a depus eforturi constante in dezvoltarea unor produse cat mai eco-friendly. MOTUL a investit de asemenea in programe de reciclare, oferindu-le consumatorilor un trai mai curat si mai “verde”.

Sediu central al MOTUL se afla in prezent la Paris, in Franta, iar linia de produse de performanta premium este distribuita in mai mult de 80 de tari la nivel global.

http://www.motul.com/ro/en/products/recommendation

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *