Asistenta medicala avansata si de prim ajutor la Motul Motorsport Event

9 ANI de ASMV

Asociatia Studentilor Medicilor Voluntari (ASMV) implineste 9 ani de la infiintare pe data de 05.10.2016. Membrii asociatiei au organizat diverse proiecte, cursuri si activitati pe parcursul acestor ani, care au influentat pozitiv atat voluntarii care au luat parte in gestionarea evenimentelor cat si participantii.


Prin intermediul programului “Fii Corect-Fii Responsabil-Prima Clipa Conteaza”, ASMV organizeaza cursuri de prim ajutor la care poate participa oricine, indiferent de varsta sau de orientarea profesionala. Cursurile consta atat in pregatire teoretica, cat mai ales si in pregatire practica. In urma absolvirii cursurilor de prim ajutor, se deprind cunostinte foarte importante din domeniul medical, cu care din ce in ce mai multe persoane ar trebui se familiarizeze, in contextul diferitelor incidente medicale cu care ne confruntam destul de des in lumea cotidiana. De asemenea, cursantii reusesc prin exercitiu sa deprinda manevrele de baza acordarii primului ajutor, cat si manevre aplicabile in cazuri speciale. 


ASMV prezinta un departament de prim ajutor, ai carui membri acorda asistenta medicala de prim ajutor in cadrul evenimentelor sportive si nu numai la care sunt solicitati sa se implice. Printre evenimentele recente, putem mentiona concursul automobilistic Motul Motorsport Event, CONCURSUL DE KARATE, CONCURSUL DE SAH, CONCURSUL DE TENIS DE MASA in parteneriat cu Maritimo Shopping Center Constanta. In cadrul evenimentelor, ASMV organizeaza simulari de acordare a primului ajutor, prin care doreste sa informeze publicul despre importanta educatiei medicale si a cunoasterii manevrelor de baza de prim ajutor.


De asemenea, departamentul de prim ajutor ASMV a pregatit lansarea primei echipe de prim ajutor in cadrul unui liceu, anume Colegiul National “Mircea cel Batran” Constanta. In curand, elevii care fac parte din echipa se vor putea ocupa integral de orice incident medical care se va ivi in incinta. 

Membrii asociatiei au luat parte si la antrenamente medicale alaturi de US Marine Corps Black Sea Rotational Force, unde au avut ocazia sa isi perfectioneze anumite abilitati in domeniul prim ajutorului. 

Asociatia Studentilor Medicilor Voluntari a mai contribuit la cresterea nivelului de educatie medicala si prin prisma proiectelor “Nu mi-e frica de doctor” si “ZAMBET SANATOS”, realizate in parteneriat cu Carrefour Constanta. 


La momentul actual, Asociatia pregateste proiectul “Sa imbrac halatul alb? Sa fiu doctor?”, ce consta in prezentarea unui documentar cu privire la alegerea urmarii unei cariere medicale. Acesta se va derula in mai multe licee constantene, cu scopul de a informa mai bine elevii atat despre oportunitatile, cat si despre riscurile implicate in aceasta arie profesionala. 

La finele acestei saptamani, membrii ASMV vor acorda asistenta medicala de prim ajutor in cadrul evenimentului Motul Motorsport Event de la Baneasa Shopping Center Bucuresti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *