Despre Noi

 

Totul a pornit de la o pasiune mai veche a lui Dumitru Petre (renumit mecanic auto si impatimit al curselor auto inainte si imediat dupa revolutie) care, dorind sa aduca in judetul Constanta pentru prima data sunetul motoarelor de competitie, a organizat sub egida ACR-FRAK doua etape de campionat national de raliuri in zona Corbu-Vadu-Istria.

1991, 1992- Etape in Campionatul National de Raliuri

Au urmat apoi mai multe etape de promo-rally incadrate in campionatul national care avea finala la Brasov.

1993-1997 - 5 etape in Campionatul National Promo Rally Cupa Castrol

Dupa o pauza de trei ani, fiul lui "Petrica nebunu'" - Darius - a organizat in anul 2000 un concurs de indemanare auto pentru amatori, apoi, in urmatorii doi ani a infiintat alaturi de Sorin Telehoi primul club sportiv auto din zona (Auto Racing 2002) si a organizat adevarate campionate locale de concursuri pentru amatori - Trofeul Pennzoil.
Darius a dorit intotdeauna prin evenimentele organizate sa deschida drumul soferilor de rand catre performanta, sa permita oricarui pasionat sa guste din placerea pilotajului in cadru organizat.

Evenimentele astfel organizate au fost gandite ca prim pas inaintea participarii in campionatele nationale (karting, autoslalom, rally, coasta sau drift) si s-au bucurat intotdeauna de popularitate.

img_0439

2000 - concurs indemanare auto


2001 - 3 concursuri pentru amatori (Portul Tomis si pista de karting Triunghi)


2002 - 3 concursuri pentru amatori (Aurora Mamaia si Campusul Universitar Ovidiu)

Anii 2003, 2004 si 2005 au adus pentru Darius Petre participari in Campionatul National de Viteza pe Traseu Montan (vice-campion debutanti in 2004 cu 9 clasari pe podium) si in Campionatul National de Raliuri (3 etape)


Dupa o pauza de cativa ani, Darius a infiintat in 2009 Clubul Sportiv Seaside Roads si a incercat organizarea unor etape stradale de circuit sau viteza in coasta, numai ca negocierile cu autoritatile au esuat de fiecare data.

In anul 2012 a incheiat un parteneriat cu Maritimo Shopping Center pentru organizarea unor concursuri si demonstratii de motorsport, cu incercarea de a aduce in fata publicului sportivi din mai milte discipline sportive, de la karting pana la raliuri.

2012 Motul Motorsport Event #1 (concurs pentru amatori) Maritimo Shopping Center plus facilitarea organizarii etapei de drift King of Europe la Constanta


2013 Motul Motorsport Event #2 (concurs pentru amatori) Maritimo Shopping Center

2014 Motul Motorsport Event #3 (concurs pentru amatori) Maritimo Shopping Center si etapa in Campionatul National de Karting Dunlop FRAS


2015 Motul Motorsport Event #4, #5 (concursuri pentru amatori) Maritimo Shopping Center Constanta si Baneasa Shopping City Bucuresti


2016 Motul Motorsport Event #6 (concurs pentru amatori) Maritimo Shopping Center si gazduirea primei etape din Campionatul International de Autoslalom ACR


Prin organizarea evenimentelor de pana acum s-a incercat promovarea motorsportului in randul soferilor pasionati, cu incercarea de a oferi un cadru prin care acestia sa poata urca ierarhic de la stadiul de amatori la profesionisti.

In ultimii ani Darius, impreuna cu clubul Seaside Roads si echipa formata din oameni la fel de pasionati, au permis multor tineri din Constanta si nu numai sa participe in campionatele nationale de karting, viteza in coasta, autoslalom si circuit.

Dorinta de a aduce motorsportul cat mai aproape de public si implicit de a facilita cat mai multor pasionati sa asiste sau sa ia parte ca participanti in campionatele locale sau nationale de motorsport ramane scopul principal al Clubului Sportiv SeaSide Roads.

 

 

Parteneri Principali